dynamic dns

Dynamisk DNS

Support center

Lätt videoövervakning

Med spridningen av smarphones, möjligheten att skapa system för videoövervakning har blivit allt mer konkreta. Installera en IP-kamera och övervakning av hem eller kontor över telefon blir en lätt uppgift för många.

De överväganden som ska göras kan vara minskat på någon enhet som är ansluten till det lokala nätverket, en nas till exempel. Det är i själva verket bra att ha en nas som är installerade i det lokala nätverket och för att kunna nå den från en smarphone eller från en dator utanför nätverket.

Problemet i att hantera en enhet uppstår när du lämna det lokala nätet och börja använda det mobila nätverket. Hur kommer det sig att jag inte kan nå kameran längre?
Svaret är mycket enkelt, men kanske inte lika tydlig: den IP-adress används för att identifiera det har förändrats.
Minns att ip-adressen är den sträng av 4 siffror som skiljs åt med ett kommatecken används för att unikt identifiera en enhet. Till exempel 192.168.1.1 är en giltig IP-adress och kanske har du redan träffat det eftersom det är ofta knutna till den lokala nätverk router.

Så varför inte IP-adressen för kameran förändring när jag flytta från det lokala nätverket till en mobil?
I själva verket är själva adressen inte ändras, men ändrar det sätt på vilket enheten, kameran i detta fall är nått.
Ett exempel för att klargöra idéer
dynamic dns phones Vi försöker förklara detta beteende genom att hänvisa till en vanlig situation i många företag.
Tänk dig att en telefon med en växel och två interna telefoner. Varje intern telefon som identifieras med ett nummer som bara gäller för det lokala telefonnätet.Så för att nå förlängning 102 från telefonen 101 du kommer att ha till typ 102 exakt.
Om utanför vi typ 102 vi får bara upptagen linje signal eller ett nummer som inte finns.
Om vi istället skriver 12345102 då vi når växel som med stöd av en fördefinierad regel, kommer att dirigera samtalet till det inre 102.
Känslan är att ha kontaktat målet telefonen direkt medan de i verkligheten under uppkopplingsfasen den viktigaste aktören var elcentralen.
Vi har förstått att identifikationsnumret för det inre 102 är alltid samma, men det sätt på vilket det kan ske förändringar.
Vad som verkligen händer
dynamic dns local area network Vad händer i ett LAN är teoretiskt desamma även om, som kan ses från figur, komplexiteten ökar (men bara lite). I själva verket, en telefonväxel har ett väl definierat syfte, medan en dator nätverk, med samma hårdvara, kan ha många användningsområden.
Att ha förstått exempel av de telefoner som det är lätt att förstå vad som händer i ett lokalt nätverk.
Inom nätverket är det möjligt att nå kameran genom att skriva i sin identifierare, då 192.168.1.10 i detta fall, medan utsidan är det nödvändigt att använda den publika ip-150.40.2.6, som router som kommer att dirigera anslutningen till kameran.
I själva verket verkar det som alla är enkla och i själva verket är det i system att ge en statisk publik IP-adress.
Tyvärr, på grund av bristen på offentliga ip (se skälen för Dynamisk DNS), regeln är att ha en dynamisk IP-vilket komplicerar saker och ting lite. Inom nätverket situationen inte förändras, men vilken adress ska jag använda utanför om alla gånger förändringar?
DnsUp: dynamisk dns
Lyckligtvis Internet arkitektur erbjuder en tjänst som kallas DNS, som används dagligen och omedvetet genom att alla användare varje gång en webbplats som besöks.
Denna tjänst översätter namn (www.dnsup.eu för exempel) till IP-adresser (bättre förvaltas av maskiner).
Så det bästa sättet att nå kameran är att använda ett namn och inte en ip-adress (myhost.dd0.eu).
DnsUp erbjuder att hålla sig ständigt uppdaterad föreningen namn - ip-adress för att få kameran att alltid spårbara.
29 Sep 2018

Semantica

Bologna, Italy

IT 03628101200

REA: BO-534140

Denna webbplats använder tekniska cookies för att förbättra din navigeringsupplevelse   JAG FÅR DET

Mer information finns   HÄR