dynamic dns

Dynamisk DNS

Support center

Den dynamiska dns för mobila enheter

Det har varit släppt den nya versionen av app DnsUp! Den viktigaste nyheten är möjligheten att spåra ip-av den mobila enhet som programmet är installerat.
Systemet automatiskt fäster enheten till den första mottagande på listan. Genom konfigurationen panel användaren kan ändra detta val och så småningom avbryta föreningen mellan värd och enhet.

En annan viktig nyhet är möjligheten att konfigurera en värddator direkt från programmet. Systemet kontrollerar för förekomst av minst en värd: om det är inget att hitta, uppmanar användaren att ställa sig upp så att du kan börja arbeta direkt.

Kvar funktioner i den tidigare versionen, då den mottagande skärm, och ip-broadcast. Detta är mycket användbart att veta när som helst hälsotillstånd systemet och snabbt ingripa i fall att vissa värden kan vara blockerad, till exempel på grund av att det har gått ut giltighetstiden för abonnemang eller för att de var skickat för många ip-brott.

För Internet, Smartphone finns inte
Sedan 2007, det år av lanseringen av smartphone från Apple, tillväxten av mobila enheter som är anslutna i nätverket har varit exponentiell.
Före detta datum redan hade lyft fram problem som är relaterade till konsumtion av IpV4-adresser och behovet av att byta till IpV6, den händelse som ännu inte har inträffat.
Ankomsten av smartphones har varit dödliga, eftersom det är omedelbart förstod att antalet erforderliga resurser inte skulle vara tillräcklig för att täcka den ökande efterfrågan (2,5 miljarder förväntas i och med 2019).
Om vi anser att IpV4 ger 4 miljarder adresser, och att han redan var i en kris, att du förstår att du är på grund av att sätta i fältet till höger från den strategi för att dölja smartphone till Internet!

Lösningen
Det verkar paradoxalt, men de flesta av smartphone inte sett direkt från Internet eftersom hon bor i undernätverk.
Denna enkla list gjort det möjligt för honom att övervinna de hinder som dikteras av de begränsningar av IpV4 och sätta i nätverket ett potentiellt oändligt antal enheter.
Som vi skall se senare att vara i ett undernät har vissa nackdelar som inte omfattar dem som har turen att ha en allmän ip.
Som ger anslutning till internet, vanligtvis telefoni operatörer, har vissa publika IP och många privata IP. Den senare används för att identifiera de mobila enheter som ger honom möjlighet att interagera med webben.
Detta system kan jämföras med en hem-eller företagsnätverk vanligtvis hitta en router som har den offentliga IP-adressen och många enheter, datorer, skrivare, etc... identifieras med ett eget IP, en för varje.
Den offentliga IP har en kostnad (vanligtvis ingår i avgift för telefon månad), medan den privata IP är gratis, eftersom de hanteras direkt av ägaren av subnet (ofta omedvetet som i fråga om hem-nätverk).

För många (men inte alla)
Den lösning som bara måste vara bra i de flesta fall, det är då från din smartphone jag behöver tillgång till Internet, till exempel för att söka information på Webben eller för att skicka meddelanden.
Om man i stället, från Internet och jag behöver tillgång till smartphone, är situationen komplicerad eftersom enheterna i ett undernät är inte direkt tillgängligt med förfrågningar som kommer från utsidan.

IP-associerade till enheten, samma IP som är inloggad på DnsUp, det är oftast den IP-subnät. Du kan se, i själva verket, att spela in för registrering visar en käll-IP-annorlunda än den inspelning eftersom den första är allmänna (som ägs av tjänsteleverantören) medan den andra är privat tilldelats smartphone.
Men om två adresser sammanfaller, då är det bekräftat att den används IP är egentligen allmänheten, och ger tillgång till en mobil enhet.
04 dec 2018

Semantica

Bologna, Italy

IT 03628101200

REA: BO-534140

Denna webbplats använder tekniska cookies för att förbättra din navigeringsupplevelse   JAG FÅR DET

Mer information finns   HÄR